Fietsroutenetwerk in Sint-Stevens-Woluwe en Groot-Zaventem

We zetten verder in op de uitbreiding van fietspaden en fietssnelwegen. Het is de bedoeling om alle fietspaden met elkaar te verbinden en zo op termijn een veilig en gesloten fietsroutenetwerk te realiseren.

Het fietsroutenetwerk bestaat uit verschillende lagen. Het lokale niveau met de Zaventemse kerngebieden en deelgemeenten sluit aan op het regionale netwerk. Bijkomend zijn er de fietssnelwegen die het makkelijker maken om ook nog grotere afstanden per fiets te overbruggen.

De focus in Zaventem aan Zet zijn de verdere uitbouw van de lokale fietsroutes die moeten zorgen voor het fijnmazig karakter van het netwerk. 

Onderstaande kaart geeft een overzicht van het wensbeeld van het volledige fietsroutenetwerk voor Zaventem (lokale fietsroutes in het oranje).

Klik op de afbeelding om hem te vergroten.

 

Ingezoomd op Sint-Stevens-Woluwe stellen we volgende routes voor om het fietsroutenetwerk verder uit te bouwen en de missing links op te lossen:

  • We maken van de Eversestraat een veilige fietsroute.
  • We creëren een noord-zuid verbinding in Sint-Stevens-Woluwe via de Eenenboomlaan, Europalaan, Harenheidelaan, Bevrijdingslaan, Hockeylaan en Countrylaan.

Lees alle thema's in Sint-Stevens-Woluwe